The Cool Market
- Home
- The Cool Market
The cool market
Via The Cool Market hebben we de lekkerste maaltijden van de beste restaurants en sterrenchefs zo voor je klaarliggen in het clubhuis. Op die manier kan je genieten van een heerlijke maaltijd in je eigen vakantiewoning. Ideaal voor de eerste avond! De gerechten zijn meteen ingevroren door de chefs, vaak met behulp van shockvriezers. Zo blijven smaak en vitamines behouden. Voor welk gerecht ga jij? Het Rendang menu van restaurant Toko Bopp of de Gazpacho van Michelin-restaurant Smink?
Croissants | Vlaamsch Broodhuys
De allerlekkerste croissants, beloofd! Vlaamsch Broodhuys maakt deze croissants met alleen de beste boter uit de Vendée: ‘beurre de Charente’. Vlaamsch Broodhuys staat voor ambacht en pure ingrediënten. Zo kopen ze hun graan in bij een Franse coöperatie en weten ze van elke zak graan bij welke boer deze vandaan komt, wie het graan heeft gemalen en wanneer. | €7.50
Christophe Pavé | Vlaamsch Broodhuys
Prachtig vol en toch luchtig lang gerezen zuurdesembrood. Heerlijk om te beleggen bij het ontbijt of de lunch, maar ook lekker voor bij de borrel. Het is de favoriet van de eigenaar van Vlaamsch Broodhuys Dimitri en is vernoemd naar zijn oudste zoon. Bij het Vlaamsch Broodhuys gaan ze voor ambacht, zo staat het 25 jaar oude ‘moederdeeg’ aan de basis van al hun producten. | €5.50
Grand Mère Volkoren | Vlaamsch Broodhuys
Het zuurdesembrood waar het Vlaamsch Broodhuys ooit mee begon. Een traditioneel volkorenbrood op molenstenen gemaald van de ‘campremy’ tarwe. Mooi vullend brood om de dag mee te starten of om een maaltijd compleet mee te maken. Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. | €4.50
Lasagne Bolognese originale | Belcapo
De Lasagne Bolognese van Belcapo is gebaseerd op het traditionele recept uit Bologna. Urenlang gestoofd rund- en varkensvlees in tomatensaus op basis van soffritto, met verse lasagnebladen, romige huisgemaakte bechamelsaus en Grana Padano D.O.P. In restaurant Belcapo halen Giuseppe en Patrizio een stukje Italië naar Nederland. Ze bereiden de pure Italiaanse gerechten met liefde en aandacht. | €10.95
Parmigiana | Belcapo
Parmigiana di melanzane is een vegetarische ovenschotel op basis van laagjes aubergine. Voor deze Siciliaanse Parmigiana wordt een zoetere aubergine uit Italië gebruikt die er meer uitziet als een paarse kleine pompoen dan de in Nederland bekende aubergine. Parmigiana valt eigenlijk bij iedereen in de smaak. De combinatie van aubergine met romige kaas en tomatensaus is hemels. Restaurant Belcapo hoort bij de top 10 Italiaanse restaurants van Nederland. | €12.35
Rendang menu | Toko Bopp
Heerlijk menu met rendang, sambal goreng boontjes en nasi goreng. De rendang, gebakken en gestoofd rundvlees, ligt in een kruidige en pittige kokossaus. De sambal goreng boontjes hebben hun bite behouden door ze kort te blancheren. Toko Bopp is een van de beste toko’s in Nederland. | €13.95
Pha Naeng Menu | BaiYok
Pha Naeng curry is wat minder bekend dan andere Thaise curry’s, maar goud waard voor de liefhebber. De curry wordt bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden en kokosmelk, waarna vervolgens de malse kip wordt toegevoegd. De curry is lichtzoet en redelijk pittig. BaiYok is een begrip in Zwolle, ze bereiden hun gerechten volgens de klassieke wijze met authentieke smaken en oog voor detail. | €12
Gele curry garnalen | BaiYok
De gele curry is een bekend Thais gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden, specerijen en kokosmelk. In dit recept van BaiYok worden kurkuma, koriander en diverse andere specerijen gebruikt. Daardoor neigt de smaak naar de Indiase keuken. De curry heeft een milde smaak. Restaurant BaiYok is een authentiek Thais restaurant in Zwolle. | €12
Gazpacho | Smink
Gazpacho komt uit Spanje, maar de exacte oorsprong is niet helemaal duidelijk. Het is in elk geval een soep boordevol groenten die in principe koud gegeten moet worden. Restaurant Smink heeft een Michelin-ster en kookt in Wolvega de sterren van de hemel. Jan Smink kookt het liefst met producten waarmee hij als boerenzoon is opgegroeid. | €9.95
Butter Chicken | India Palace
Een heerlijk Indiaas gerecht. De kip wordt eerst minimaal acht uur gemarineerd in yoghurt, gember, knoflook en een huisgemaakte kruidenmix. Vervolgens wordt de kip kort gegrild in een Tandoori klei-oven en gesmoord in een tomatensaus met huisgemaakte tikka masala kruidenmix, boter en room. Het resultaat is een heerlijk, mild romig gerecht dat vrijwel iedereen lekker vindt. | €10.70